Liderlerden Raperin mesajları

Kürdistan Bölgesi liderleri, Raperin’in 32. yıl dönümünü yayımladıkları mesajlarla kutladı.

Liderlerden Raperin mesajları

Başkan Mesud Barzani, Raperin’in 32’nci yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, Kürdistan’ın tüm şehitlerinin ailelerini, Peşmerge’yi ve Kürdistan’ın tüm halkını kutladı.

5 Mart 1991’de Güney Kürdistan halkının Baas Rejimi’ne karşı başlattığı büyük Raperin’in 32. yıl dönümü. Kürtçede “ayaklanma” anlamına gelen Raperin, Kürdistan Bölgesi’nin resmi statü kazanmasına giden yolda çok önemli bir adım olma özelliğine sahip.

Raperin’in Kürdistan halkının özgür iradesi sayesinde başarıya ulaştığını belirten Başkan Barzani, “Raperin, Kürdistan halkının özgürlükçü iradesi, Peşmerge’nin kahramanlığı Kürdistan özgürlükçü hareketinin planlılığı ve birliği sayesinde başarıya ulaştı” sözlerine yer verdi.

Özgürlük iradesinin kırılamayacağını aktaran Başkan Barzani, “Raperin, dost ve düşmana Kürdistan halkının kalbindeki özgürlük iradesinin hiçbir zaman azaltılamayacağını göstermiştir” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ni Raperin’in kazanımlarından biri olarak gösteren Başkan Barzani, “Kürdistan Bölgesi, Kürdistan halkı Raperin’inin tarihi ve değerli kazanımlarından biridir. Bu kazanıma sahip çıkılmalı ve bu kazanım korunmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Raperin’in yıl dönümüne ilişkin mesajında “Mart 1991 Raperin’inin yıl dönümünde şehit ailelerini ve tüm Kürdistan şehitlerini, kahraman Peşmergeleri, tüm Kürdistan halkını kutluyorum. Bugün şehitlerimizi ve onların anılarını saygıyla anıyoruz” dedi.

Raperin’i tarihi bir hareket olarak niteleyen Neçirvan Barzani, “Raperin, Kürdistan halkı ve tüm bileşenleri için tarihi ve belirleyici bir hareketti. Peşmerge ve Kürdistan Cephesi'nin desteğiyle Kürdistan halkı zulme karşı ayaklandı, özgürlük ve daha iyi bir gelecek için canını verdi” ifadelerine yerdi.

Başkan Neçirvan Barzani, “Raperin sırasında Kürdistan'ın tüm ulusal, dini ve siyasi bileşenleri zulme karşı tek güçlü cephede birleşti ve bugün birlik, beraberlik, karşılıklı kabul ve iş birliği insanlarımız için daha iyi bir geleceğin temeli olmalıdır” diyerek Raperin zamanındaki birliğe dikkat çekti.

Başbakan Mesrur Barzani ise Kürdistanlıları, kahraman Peşmerge’yi ve şehit ailelerini kutlayarak “Raperin, Kürdistan halkının işgali kabul etmediğine ve özgürce yaşamak istediğine dair dünyaya verdiği açık ve şeffaf bir mesajdır” diye belirtti.

Raperin’i tarihi bir dönüm noktası olarak nitelendiren Başbakan, “1991 Raperin’i Kürt güçlerinin ve Kürdistan halkının farklı tabakalarının birliğinin kazanımıydı” dedi.

Mesajının son bölümünde Kürdistan şehitlerini anan Başbakan Barzani, “Ayaklanmanın yıl dönümünde ölümsüz Raperin’in şehitlerini ve tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.