Merkel ve Putin Moskova'da bir araya geldi

Moskova'da bir araya gelen Vladimir Putin ile Angela Merkel, ikili ilişkiler, Libya konferansı ve Afganistan konuları ele alındı. Kremlin Putin ile Merkel arasındaki görüşmenin sonunda herhangi bir belge imzalanmayacağını duyurdu.

Merkel ve Putin Moskova'da bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Moskova'da bir araya geldi. Kremlin'de gerçekleşen görüşmede Rusya lider, Merkel'e beyaz ve pembe güllerden oluşan bir buket çiçek verdi.

Putin, Merkel'i selamlama konuşmasına başladığında Kremlin'deki salonda telefon çaldığı duyuldu. Merkel'in telefonunu kapatmayı veya sessize almayı unuttuğu anlaşıldı. Almanya Başbakanı, telefonu cebinden çıkarıp kapatırken Putin, konuşmasına ara vermeden devam etti.

Rus lider, gündemlerinde bizzat istişare etmeleri gereken çok sayıda konu bulunduğunu belirterek bundan dolayı bunun sadece bir veda ziyareti olmayacağından emin olduğunu söyledi.

Merkel de, görüş ayrılıkları olmasına rağmen birbirleriyle konuşmalarının iyi olduğunu düşündüğünü ve gelecekte de Putin'le konuşmaya devam etme niyetinde olduklarını ifade etti.

Merkel, ikili ilişkiler, Libya konferansı ve Afganistan konularının gündemde olduğunu kaydetti.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin ile Merkel arasındaki görüşmenin sonunda herhangi bir belge imzalanmayacak.