Mesrur Barzani: Saldırılar yasadışı gruplarca düzenleniyor

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılara ilişkin Irak hükümeti ile irtibat içerisinde olduklarını söyledi. Başbakan Barzani, saldırıların “yasa dışı bazı gruplarca gerçekleştirildiğini” belirtti.

Mesrur Barzani: Saldırılar yasadışı gruplarca düzenleniyor

Başbakan Mesrur Barzani bugün Erbil’deki HITEX Teknoloji Fuarına katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Barzani, hükümet olarak imkanları dahilinde gençleri desteklediklerini belirterek, “Gençlere daha fazla istihdam ve iş imkanı sağlamak için çok sayıda programımız mevcut” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ne yönelik son dönemde artan füze saldırılarına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Başbakan Barzani, “Irak’taki ilgili taraflarla ve Başbakan Kazımi ile diyaloğumuz sürüyor. Bu tür saldırıların artık son bulması gerektiği konusunu görüştük. Saldırılar yasadışı bazı grupla tarafından yapılıyor. Bunu büyük bir ciddiyetle ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani Bağdat’ta ilgili makamlarla yaptıkları görüşmelere de değinerek, “Bu sorunların çözümü konusunda bizi sonuna kadar desteklemeye çalışıyorlar” dedi.

Dün bir üniversite öğrencisi tarafından öldürülen 2 öğretim görevlisine ilişkin de konuşan Barzai, yaşananları "bir felaket" olarak tanımladı.

Barzani, “Bu olay çok üzücü. Bu tür suçların son bulması gerekir… Umarım Erbil’in her iki öğretim görevlisini öldürün suçlu yasalara göre en yüksek cezayı alır” şeklinde konuştu.