MetroPOLL'den 'genel seçim' anketi: Bu pazar seçim olsa...

Metropoll Araştırma “bu Pazar olsa hangi partiye oy verirsiniz” anketinin sonuçlarını paylaştı. Kilit partiler olarak görülen partilerin oyları düşüşte.

MetroPOLL'den 'genel seçim' anketi: Bu pazar seçim olsa...

Metropoll Araştırma, Ocak 2024 genel seçim anketini yayınladı.

Ankete göre kilit olarak görülen Yeniden Refah, Memleket, TİP gibi partilerin oylarında düşüş yaşanırken AK Parti ve CHP’nin oylarını koruduğu görüldü.

HDP'bnşn devamı DEM Parti ile MHP ve Göçmen karşıtlığı üzerinden yoluna devam eden Zafer Partisi ise oy artırmayı başardığı görülüyor.

3 kilit partinin oyları düştü

Yerel seçimler öncesi gözlerin üzerine çevrildiği Yeniden Refah oylarında ankete göre düşüş var. 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 2,86 oy alan Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı kararsızlar dağıtıldıktan sonra 1,9 olarak gözüküyor.

Geçen seçimde Türkiye genelinde 1,72 oy alan Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) oyu ise yüzde 1,3 olarak çıktı.

Yine ankete göre, yeni kurulan ve iyi bir ivme yakalayan Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi'nin oyu ise 0,9'lardan 0,6'lara inmiş durumda.

O partinin oyları yükseldi

HDP’nin devamı DEM Parti’nin ise 14 Mayıs seçimlerinde 7,2 olan oyu 10,3 olarak görünüyor.

MHP ise oylarını 6,3 olan oylarını 9’a ulaştırdı.

Metropoll'ün ocak ayı anketine göre göçmen karşıtlığı üzerinden yürüttüğü politikalarla zaman zaman yoğun şekilde eleştirilen Zafer Partisi'nin oyu ise yüzde 2,28'den 3.2'ye çıkmış.

Metropoll Araştırma anketi şu şekildi:

AKP: %34,6, CHP: %25,1, İYİ Parti: %10,1, MHP %9, DEM: %10,3, Zafer Partisi: %3,2, YRP: %1.9, TİP: %1,3

 

Metropoll'den anket