Moskova'dan 'güvenli bölge' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, güvenli bölge önerisi konusunda ABD'den detaylı bilgi beklediklerini, böyle bir şeyin hayata geçmesi için Suriye hükümetinin de onayının alınması gerektiğini söyledi.

Moskova'dan 'güvenli bölge' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'de güvenli bölgeler kurma inisiyatifi konusunda Washington'dan detaylı bilgi beklediklerini söyledi.

ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile Almanya'nın Bonn kentinde yaptıkları görüşmede, Trump'ın güvenli bölge önerisini konuştuklarını belirten Lavrov, "Tillerson, bu kavram üzerindeki çalışmaların sürdüğünü söyledi. ABD'den daha fazla detay bekleyeceğiz. Ancak ilkesel olarak, bu tür inisiyatiflerin, hem birçok aktörün bulunduğu sahadaki hem de havadaki gerçek durumu gözetmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Suriye hükümetinin onayının alınması gerektiğini de kaydeden Lavrov, aksi takdirde bu ve benzeri adımları gerçekleştirmenin çok kolay olmayacağına işaret etti.

Trump, geçen ay ABC News televizyonuna verdiği demeçte bölgedeki şiddetten kaçan insanları korumak için Suriye'de kesinlikle güvenli bölgeler oluşturacaklarını söylemişti.