MSD'den Şam'a Özerk Yönetim'i tanıma çağrısı

MSD'den Şam'a Özerk Yönetim'i tanıma çağrısı

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın “ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Suriye’yi bölmeye çalışıyor” açıklamasına cevap vererek, her zaman, insan merkezli demokratik bir sistem ve kalıcı barışa yol açan siyasi bir sürece geçmeyi talep ettiklerini açıkladı.

Şark'ul Avsat'ta yer alan habere göre, MSD Yürütme Kurulu Eşbaşkanı İlham Ahmed “Bu tarz suçlamaları reddediyoruz. Her zaman, insan merkezli demokratik bir sistem ve kalıcı barışa yol açan siyasi bir sürece geçmeyi talep ettik” dedi.

DSG’nin siyasi kolu olan MSD, Suriye hükümetine müzakerelerin ve diyalogun sürmesi için çağrıda bulundu. Ahmed açıklamasında, Suriye krizini çözmek için kapsamlı bir siyasi sürece girmeye başlamak adına Şam hükümetine defalarca çağrı yaptıklarını belirterek,  açıklamalarında özellikle özerklik yönetimi ve ordu mahremiyetine dikkat çektiklerini ileri sürdü.

Suriye rejimi ile diyalog ve müzakere çağrılarının ardından Şam tarafından suçlamalar ile karşı karşıya kaldıklarına dikkati çeken Ahmed, bu yaklaşımın siyasi çözüm ve barış sürecine hizmet etmeyeceğini belirterek, rejimin iddia ettiği tüm Suriye topraklarını kontrol altına almak için savaş tehdidinde bulunduğuna vurgu yaptı.