Neçirvan Barzani, İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasal çerçevede çözüme kavuşması ve federal sistemin tam uygulanması için Bağdat’ta siyasi bir iradenin olması gerektiğini söyledi.

Neçirvan Barzani,  İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı ile bir araya geldi

Kürdistan Nölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün, İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı James Cleverly, Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey ve Bağdat Büyükelçisi Stephen Hickey’le bir görüşme gerçekleştirdi.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın İngiltere ile ilişkilerinin konuşulduğu görüşmede, Irak’taki son gelişmeler, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlar ve DAİŞ tehlikesi de ele alınırken, Uluslararası Koalisyon’un Kürdistan Bölgesi ve Irak’a desteğinin devam etmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Görüşmede konuşan Neçirvan Barzani, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele sürecinde İngiltereli 2 bakanın Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmesinin olumlu bir mesaj olduğunu belirterek, Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda gelişmesini istediğini ifade etti.

İngiliz bakanlar ise, Kürdistan Bölgesi’nin önemine değinirken, DAİŞ’in kırılmasında Peşmerge’nin kahramanca rolünün önemli olduğunu ve terörle mücadelede Erbil hükümetine desteklerinin devam edeceğini bildirdi.

İngiltere heyeti, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne desteklerini bildirdi.

Görüşmede, Irak’ta 2021’de yapılacak erken seçimler, Kürdistan Bölgesi idaresinde olmayan Kürdistani bölgeler ve Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetlerinin komşu ülkelerle ilişkileri de gündeme geldi.