Neçirvan Barzani: Kadınlar özgür olmadığı sürece ilerici bir toplum olmaz

Başkan Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nde kadına yönelik her türlü şiddet, saldırı, hak ve özgürlük ihlallerine karşı mücadele edeceğimizi, kadınların siyasi ve idari alanlara katılımı için daha iyi olanaklar sağlayacağımızı yineliyoruz” dedi.

Neçirvan Barzani: Kadınlar özgür olmadığı sürece ilerici bir toplum olmaz

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, kadınların hak ve özgürlük mücadelesine tam destek verdiklerini yineledi.

Barzani şu ifadeleri kullandı:

“Kadın haklarının daha fazla korunması, kadınların özgür ve eşit olduğu, hiçbir bahaneyle şiddet ve cinayet tehdidiyle karşılaşmadığı bir toplum yaratmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm kadınlar özgür olmadıkça, özgür, barışçıl ve medeni olarak ilerlemiş bir toplum kurulamaz.

Bu günde, Kürdistan Bölgesi'nde kadına yönelik her türlü şiddet, saldırı, hak ve özgürlük ihlallerine karşı mücadele edeceğimizi, aşırılıkçılığa karşı çalışmaya devam edeceğimizi, kadınların siyasi ve idari alanlara katılımı için daha iyi olanaklar sağlayacağımızı yineliyoruz. Kadınları aileleri, işyerleri ve diğer kamusal alanlarda taciz ve her türlü şiddetten korumak için ilgili resmi ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapıyoruz.

Özgürlük, barış ve haklarını elde etmek için her gün mücadele eden tüm kadın ve kuruluşları selamlıyor ve takdir ediyoruz. Kadına yönelik şiddet mağdurlarının, özgürlük, eşitlik ve barış için mücadele eden tüm kadınların ruhlarını selamlıyoruz. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar onları saygı ve onurla anıyoruz.”