Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi, Peşmerge'nin birleştirilmesi konusunda kararlıdır

Başkan Nerçivan Barzani, IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçlerinin Suriye-Irak Komutanı Tümgeneral Joel B. Vowell ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi, Peşmerge'nin birleştirilmesi konusunda kararlıdır

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Irak ve Suriye'de terör ve IŞİD tehdidiyle mücadeledeki son gelişmelerin ele alındığı kabulde ayrıca Peşmerge Bakanlığındaki reform süreci ve Peşmerge güçlerinin birleştirilmesine yönelik son adımlar masaya yatırıldı.

Barzani ve Vowell, bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik gerçek tehdit olmaya devam eden IŞİD'in yeniden canlanmasını önlemek için hem Irak'ta hem de Suriye'de tüm tarafların işbirliği yapması gerektiğine vurgu yaptı.

İkili, ayrıca IŞİD'den kurtarılanların veya kamplardan ayrılanların topluma kazandırılması gerektiğine dikkati çekti.

Kabulde, Peşmerge Bakanlığı bünyesinde reform süreci ve Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi konusu da gündeme geldi.

Barzani ve Vowell bu konuda belli bir ilerleme kaydedildiğini ancak süreç önündeki sorunların da çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu bağlamda Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin sürecin başarısı ve Peşmerge'nin birleştirilmesi için kararlı bir şekilde çalıştığını yineledi.

ABD'nin Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu Mark Straw’ın da hazır bulunduğu kabulde ayrıca bölgedeki genel durum ve ortak konular ele alındı.