Neçirvan Barzani'den Barzani Enfali'nin yıldönümüne ilişkin mesaj

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Barzani Enfalinin 40’ıncı yıl dönümünde yayınlandığı mesajında siyasi partiler arası birliğe vurgu yaptı.

Neçirvan Barzani'den Barzani Enfali'nin yıldönümüne ilişkin mesaj
Baas rejiminin, 1983 yılının 31 Temmuz ile Ağustos ortalarına kadar, Barzani aşiretinden yaşları 10 ile 85 arasında değişen 8 bin erkeği evlerinden alıp Irak’ın güneyindeki Musenna vilayeti sınırlarındaki çöllerde katletmesinin üzerinden 40 yıl geçti.
 
Mesajında Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi hassas bir süreçten geçerken, refah ve başarıya giden tek yolun Kürdistan'daki tüm parti ve toplumların birlik ile beraberliğinden geçtiğini vurguluyoruz" dedi.
 
Bu acı günün yıldönümünde Başkan Neçirvan Barzani bir mesaj yayınladı.
 
Neçirvan Barzani mesajında “Bugün, dönemin Irak rejiminin acımasız sucu ve vahşi bir kampanyası sonucu götürülen ve bir daha asla dönmeyen, 1983 Temmuz sonundan Ağustos ortasına kadar, 8 bin Barzani çocuk, genç, erkek ve yaşlısının enfalde kurban edilmesinin 40’ıncı yılını anmaktayız” ifadelerini kullandı.
 
Mesajının devamında Başkan Neçirvan Barzani, enfal döneminde ailelerini ayakta tutmak için büyük bir özveri gösteren kadınlara da değinerek şunları dile getirdi:
 
"Yüce ruhlu ve vefalı annelerin her birinin ellerinden öperim"
 
“Binlerce Barzani ailesi, rejimin eliyle Quştepe, Beherki, Herir, Soran ve diğer yerlerdeki kamplarda babasız, kardeşiz kaldı. Kocasız kalan binlerce Barzani kadını, tek başlarına zor, belirsiz bir kaderle yüzleşmek, onlarca acı ve sefalete katlanmak zorunda kaldılar.
 
Onlar, çocuklarına baba oldular, hayatlarını kazanmak ve onları büyütmek için çok acı çektiler. Yokluğa, yoksulluğa, yalnızlığa, hayata yüksek bir meydan okuma ruhuyla göğüs germişler, çok ustalıkla vatansever ve milletperver bir nesil yetiştirmişlerdir. Bu yüce ruhlu ve vefalı annelerin her birinin ellerinden öperim.”
 
Barzanilere yönelik enfalin Kürt halkına yönelik suçların bir benzeri olduğuna dikkat çeken Başkan Neçirvan Barzani “Barzani Enfal'i, Kürt halkına karşı işlenen tüm suçlar gibi, halkımızın baskı ve diktatörlüğe karşı mücadele gücünü, özgürlüğe olan susuzluğunu azaltmadı. Zafer ruhunu ve iradesini yavaşlatmadı. Aksine tüm Kürdistan halkını daha direngen yaptı, mücadelesini daha kararlıca ve daha güçlü bir inançla sürdürmesine yol açtı” dedi.
 
"Barzani'nin Enfal kurbanlarının ailelerine yardım eden yiğitleri selamlıyorum" 
 
“Bu vesileyle Enfal kurbanlarını ve tüm Kürdistan şehitlerini selamlıyor, ruhlarına saygılarımızı sunuyoruz” diyen Barzani,  “Erbil ile çevresinde, Harir'de, Batas'ta, Soran'da, nerede olurlarsa olsunlar, Barzani'nin Enfal kurbanlarının ailelerine yardım eden, onları barındıran tüm yiğit insanları selamlıyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Neçirvan Barzani mesajının sonunda Kürdistan Bölgesi’nin hassas bir süreçten geçtiğine işaret ederek, “Bu vesileyle, Kürdistan Bölgesi hassas bir süreçten geçerken, refah ve başarıya giden tek yolun Kürdistan'daki tüm parti ile toplumların birlik ve beraberliğinden geçtiğine vurgu yapıyoruz” dedi.