Neçirvan Barzani'den İstanbul’daki patlamaya ilişkin taziye mesajı

Başkan Neçirvan Barzani ,İstanbul’da 6 kişinin hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına yol açan saldırıyı kınayarak hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Neçirvan Barzani'den İstanbul’daki patlamaya ilişkin taziye mesajı

İstanbul’un Bayoğlu ilçesindeki Taksim İstiklal Caddesi'nde 16.20 sıralarında meydana gelen patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı.

Barzani, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınıyorum.

Düşüncelerim ve dualarım kurbanların aileleri ve sevdikleriyle birlikte, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Öte yandan Avrupa Birliği, NATO, Avrupa ülkelerinin liderleri ve dışişleri bakanları, Irak, Pakistan, Ukrayna, Ürdün, Mısır, Azerbaycan ve Suudi Arabistan da, İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi.

Oktay: Terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "An itibarıyla yine 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. 81 de yaralımız var. Bunlardan ikisi ağır olmak üzere" açıklamasını yaptı.

Oktay, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır" ifadelerini kullandı.