Neçirvan Barzani’den KDP’nin 75’inci kuruluş yıldönümü mesajı

Başkan Neçirvan Barzani, KDP’nin 75’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “KDP diğer Kürdistani partilerle birlikte Kürdistan Bölgesi’nin siyasi oluşumunu, kazanımlarını, federal yapısı ile anayasal haklarını inşa ve muhafaza etmiştir” dedi.

Neçirvan Barzani’den KDP’nin 75’inci kuruluş yıldönümü mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Genel Başkan Yardımcısı görevini yürüttüğü partisinin 75’üncü kuruluş yıldönümü dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

KDP’nin 75 yıl sonra bugün de Kürdistan halkının özgürlük mücadelesine öncülük ettiğini belirleten Neçirvan Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bu onurlu ve saygın günde KDP’nin kurucu önderi ölümsüz Barzani ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor ruhlarına selam gönderiyorum.

KDP diğer Kürdistani taraflar ile birlikte Kürdistan Bölgesi’nin siyasi oluşumunu, kazanımlarını, Federal yapısı ile anayasal haklarını inşa ve muhafaza etmiştir. (KDP) Kürdistan’ın diğer bütün tarafları ile birlik, barış ve beraberlik içerisinde Kürdistan halkının geleceği için umutla çalışılması ve adım atılması gerektiğine inancı tamdır.

KDP zengin bir yönetim tecrübesine sahiptir. KDP’nin yaşam dostu ilke ve görüşlerinin yönetimdeki yansıması, kadınlara, gençlere, öğrencilere ve diğer bütün kesimlere önem vermesi ile kabiliyetlerinin arttırılması için çabalaması,  ülkeye itibarlı bir imaj kazandırmıştır. KDP’nin Kürdistan’ın demokrasi, özgürlükler, insan hakları ve eşitlik konusundaki rolü gözler önündedir ve Kürdistan toplumunu insan değerleriyle daha da zengin bir hale getirmiştir.

KDP, dostane elini bütün taraflar için her zaman açık tutmuştur. Birbirimizden farklı olabiliriz, ancak farklılıklarımızla birlikte yaşamamız siyasi kazanım ve kültürümüzü daha da zengin hale getirip konumumuzu daha da güçlendirecektir.”

Kürdistan Bölgesi’nin siyasi yapısının korunması birlik ve beraberlikten geçtiğine bir kez daha vurgu yapan Neçirvan Barzani, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bu vesileyle her zaman dayanaklığın, emekçiliğin, vatanperverliğin örneği olan ve Kürdistan’ın özgürlüğü ve başarısı için bedel ödemiş KDP’nin vefalı üye ve taraftarlarına tek tek teşekkür ediyorum.

16 Ağustos kutlu olsun, Kürdistan yolunda şehadete yürüyenlerin ruhuna selam ve rahmet gönderiyorum.