Ninova Valisi’nden Türkiye’nin SİHA saldırısına ilişkin açıklama

Ninova Valisi Necm el-Cuburi, Musul'un batısında sivil bir aracı hedef alan insansız hava aracının Türkiye ait olduğunu açıkladı. Ninova Valisi, Türkiye’nin Ninova’nın güvenliğini tehlikeye attığını belirterek saldırıyı kınadı.

Ninova Valisi’nden Türkiye’nin SİHA saldırısına ilişkin açıklama

Bugün saat 14:30 sularında Ninova Vilayeti’nin merkezi Musul kentinin batısındaki Dicle bölgesindeki Telafer-Bedoş-Şengal yol ayrımındaki bir kontrol noktasında bir araç SİHA’ların hedefi oldu. Saldırıda biri kadın 5 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Ninova Valisi Necm el-Cuburi olaya ilişkin Facebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda SİHA’ların TSK’ya ait olduğunu belirterek saldırıyı kınadı. Cuburi, "IŞİD çetelerinin etkisinden kurtulmaya başlayan bu ilin ve vatandaşların güvenliğini tehlikeye atan bu hedeflemeyi şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ninova Valisi Irak hükümetinden Türkiye'nin bu türden eylemlerini kınamaya davet etti.

Olayın meydana geliş biçimine ilişkin ise Cuburi, "Bugün öğleden sonra saat 14:22'de bir insansız hava aracı Musul kentinin batısında sivil bir aracı hedef alarak dört kişiyi ve bir kadını öldürdü. Aracın sürücüsünün kimliği belirlendi. Üç erkek ve bir kadının kimliği ise henüz belirlenemedi” ifadelerini kullandı.

Vali, saldırının hedefi olan otomobilin şoförünün Ahmed İlyas isimli Musul nüfusuna kayıtlı Musul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi olduğunu kaydetti.

Kürdistan Anti Terör tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Musul’un batısında PKK’lilerin içinde olduğu bir otomobil Türkiye ait SİHA tarafından hedef alındığını açıklamıştı.

Açıklamada Şam Sınır Kapısı’na yakın bir bölgede meydana gelen bombardımanda 1’i kadın, 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.