Sudani: Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz

Irak’ta hükümet kurma görevi verilen Muhammed Şiya Sudani, Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri güçlendirmek ve çözüm bekleyen anlaşmazlıkları gidermek için çalışacaklarını söyledi.

Sudani: Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz

Sudani, yeni seçilen Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid tarafından hükümeti kurmak üzere görevlendirilmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada, "Federal hükümet ile Kürdistan Bölgesi Yönetimi arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve aralarındaki sorunları çözmek için anayasa çerçevesinde çalışacağız" dedi.

Muhammed Şiya Sudani, Meclis içindeki ve dışındaki tüm siyasi partilerle koordinasyona tam olarak hazır olduğunu ifade ederek, her şartta bir arada olacaklarını, hiçbir partinin, etnik ve dini topluluğun ihmal edilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Sudani “Irak halkına hizmet etmek ve sorunlarını çözmek için yeni bir sayfa açılacak” dedi.

Sudani, güçlü bir hükümet kurmak için her türlü çabayı göstereceğini kaydetti. Göreve gelir gelirmez sanayi ve tarım sektörlerini harekete geçirmek, özel sektörü desteklemek, çevre ve çölleşme sorunlarını çözmek için ekonomik reformlar yapacağını söyleyen Sudani ayrıca; yolsuzlukla güçlü bir mücadelenin hükümet için bir öncelik olacapını kaydetti.

Yurtiçinde, devletin itibarını geri kazanma, hukukun üstünlüğünü sağlama ve kontrolsüz silahlanmayı  sona erdirme konusunda söz veren Sudani, Irak'ın komşu ülkelere saldırı alanı haline gelmesine de asla izin vermeyeceklerinin altını çizdi.