Osman Öcalan: 'PKK, artık Kürt davasına hizmet etmiyor'

PKK’nin ek yöneticilerinden olan Kürt siyasetçi Osman Öcalan, PKK’nin siyasetine eleştirilerde bulunarak, tüm Kürtlerin PKK’nin yanlış siyasetine karşı durması gerektiğini söyledi.

Osman Öcalan: 'PKK, artık Kürt davasına hizmet etmiyor'

K24’ün canlı yayın konuğu olan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, PKK’nin Kürt davasına hizmet etmediğini kaydederek,

PKK’nin siyaseti şuan Kürtlerin çıkarlarına hizmet etmiyor. Kürtler bu siyasetten zarar görüyor. Bu yöntemin durdurulması gerekiyor.

PKK’den dolayı sınır bölgesinde yüzlerce köyün terk edildiğini ve bu köylerin inşa edilemediğini kaydeden Öcalan, PKK’nin siyasetinin Kürtler için daha çok sorun ürettiğini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi yöneticilerin PKK’den daha Kürt olduğunu ve PKK’nin bunu göz önünde bulundurması gerektiğini dile getiren Öcalan, PKK’nin bunu göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti.

Kürtlerin PKK’yi sorumluluğa davet etmesi gerektiğini söyleyen Öcalan, Kürtlerin PKK’nin siyasetinin zarar verdiğini görmesi gerektiğini, PKK’nin Kürdistan Bölgesi yönetimine büyük zarar verdiğini kaydetti.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarını kullanmak istediğini ve bunun çok yanlış olduğunu ifade eden Öcalan, PKK liderlerinin sorumsuz bir siyaset izlediğini, PKK’nin yaptığı eylemlerini sahiplenmediğini ve yanlışlarının farkına da varmadığını söyledi.

PKK’nin kendi ajandasının olmadığını ve sorumsuzluk sergilediğini belirten Öcalan, PKK üslerinin varlığını bombalamalara neden olduğunu ve bunun halkın yaşamını tehlikeye attığını dile getirdi.