Paris Belediye Başkanı Hidalgo: Kürdistan’ın Fransızların gönlünde özel bir yeri var

Başbakan Mesrur Barzani ile görüşen Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, “Kürdistan’ın Fransızların gönlünde özel bir yeri var” dedi.

Paris Belediye Başkanı Hidalgo: Kürdistan’ın Fransızların gönlünde özel bir yeri var

Fransa’da bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesrur Barzani, Paris Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile bir araya geldi.

Başbakan Barzani’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hidalgo, “Kürdistan'ın Fransızların gönlünde özel bir yeri var” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı ziyaretlere de değinen Hidalgo, aynı zamanda Erbil ile ortak projeler konusunda birlikte hareket etme arzusunda olduklarını dile getirdi.

Fransa halkının Kürdistan halkına en zor zamanlardaki çok değerli yardımlarda bulunduğunu vurgulayan Başbakan Barzani de, Erbil’i kardeş kent ilan eden Paris Belediyesi'ne de teşekkürlerini iletti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) katıldığı Dünya Hükümet Zirvesi’nin ardından Fransa’nın başkenti Paris’e geçen Mesrur Barzani bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Elysee Sarayı’nda bir araya geldi.

Barzani daha sonra Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher ile de görüştü.