PDK 'silahlanma'ya ilişkin kanun teklifi hazırlıyor

Kürdistan Parlamentosu PDK fraksiyonu, ateşli silahlarla gerçekleşen saldırıların artması üzerine ‘bireysel silahlanmaya’ ilişkin yeni bir kanun teklifi hazırlıyor.

PDK 'silahlanma'ya ilişkin kanun teklifi hazırlıyor

Kürdistan Parlamentosu PDK Parlamenteri Hîkmet Mihemed yaptığı açıklamada, bir süredir Kürdistan Bölgesi’nde silahlı çatışmalar ve öldürme olaylarında artış olduğunu, bu olayların çeşitli nedenleri olduğunu bu sebeplerin başında da Kürdistan Bölgesi’nde herkesin çok kolay silah temin etmesinden kaynaklandığını söyledi.  

PDK Parlamenteri Hîkmet Mihemed “PDK fraksiyonu olarak, silahlanmaya ilişkin kanun teklifinin gözden geçirilmesi için çalışmalar yürütmekteyiz. Silahlanmanın ve silah ruhsat alım şartlarının zorlaştırılmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Hîkmet Mihemed sözlerini şöyle sürdürdü: “Ateşli silahlarla gerçekleşen öldürme ve yaralama olaylarının artmasının nedeni herkesin çok rahat silah temin etmesinden kaynaklanıyor. Öyle bir yasa düzenlemesi olmalı ki, silahlanmak kolay olmamalı ve silahların kullanılması yasaklanmalı.”

“Bazı evlerde yarı otomatik kalaşnikof ve BKC gibi ağır silahlar var” diyen PDK Parlamenteri, “Hazırladığımız kanun teklifinde evlerdeki bu tür silahların toplatılması da yer alacak. Bu konuda hükümete yasal yetki verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

(Basnews)