PJAK: ABD'nin kararını kınıyoruz

PJAK, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın PKK yöneticileri hakkındaki kararını kınayarak, Washington’a “kararı tekrar gözden geçirmesi” çağrısında bulundu.

PJAK: ABD'nin kararını kınıyoruz

PKK’nin Rojhılat kanadı Özgür Yaşam Partisi (PJAK), ABD Dışişleri Bakanlığı'nın PKK yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan hakkında 2018’de aldığı ve kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında para ödülü verme kararına ilişkin açıklama yaptı.

"ABD'nin tavrı sadece Kürt halkına değil, bölge halkına da düşman olan Türk devleti ile aynı” denilan açıklamada, “ABD bir yandan Ermeni Soykırımını resmi olarak tanıyor, diğer yandan ise Kürt halkına ve öncülerine karşı böyle insanlık dışı ve hukuksuz kararlar alıyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu karar, ABD'nin dünyaya yaptığı özgürlük ve barış çağrılarıyla tam bir tezat oluşturuyor. Kürt kurum ve örgütleri başta olmak üzere herkes bu karara karşı bir tutum sergilemeli. PAJK olarak bu kararı kınıyor ve ABD halkının Kürt halkı ve öncülerinin meşru davasına sahip çıkması çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı da kararını gözden geçirmeli, özgürlük savaşçılarının hakkına saygı duymalıdır. ABD'nin bölgedeki faşizm ve gericiliğe hizmet etmemeli."

/Rudaw