Peşmerge Bakanı: Koalisyon güçlerini PKK saldırıları hakkında bilgilendirdik

Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, Uluslararası Koalisyon güçlerini PKK saldırıları hakkında bilgilendirdiklerini belirtti.

Peşmerge Bakanı: Koalisyon güçlerini PKK saldırıları hakkında bilgilendirdik

Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, PKK’nin Peşmerge’ye saldırılarının kendilerine hizmet etmediği gibi Kürdistan’ın bugünü ve geleceğine de hizmet etmediğini söyledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, herkesin tarihten ders alması gerektiğini kaydederek, “PKK, saldırıların ne kendisine, ne Kürdistan’ın bugününe ne de Kürdistan’ın yarınına hizmet etmediğini bilmesi lazım” dedi.

Uluslararası Koalisyon güçlerini PKK saldırıları hakkında bilgilendirdiklerini vurgulayan İsmail, sorunları başka yollarla çözmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasında güvenlik boşluğunun olduğu bölgelerdeki güvenlik dosyasına da değinen İsmail, “Adımlarımızı ilerletmeye devam ediyoruz. Daha iyi bir şekilde karşılıklı anlayış ve adımların atılacağını ümit ediyoruz. Bu konuda başarılı olacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Peşmerge Bakanlığı’ndaki reformlarla ilgili de konuşan İsmail, geniş reform adımlarının atıldığını ancak Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi için üst düzey bir siyasi anlaşmanın olması gerektiğini ifade etti.