Peşmerge Güçleri'nin yeniden yapılanması için ortak komite kuruldu

Peşmerge Güçleri'nin yeniden yapılanması için ortak komite kuruldu

Peşmerge Genelkurmay Başkan Yardımcısı Qehreman Şêx Kemal, Peşmerge Güçleri’nde yeniden yapılanma ve reform çalışmalarının devam ettiğini, reformların hayata geçirilmesi için ortak bir komitenin kurulduğunu söyledi.

Peşmerge Güçleri’nde yeniden yapılanma ve reform çalışmalarının nasıl ilerlediğine dair Peşmerge Genelkurmay Başkan Yardımcısı Qehreman Şêx Kemal, “Peşmerge Güçleri’nde reform ve yeniden yapılanmanın hayata geçirilmesi için, içişleri, Peşmerge ve maliye bakanlıklarının katılımıyla ortak bir komite oluşturuldu. Ortak komite reformların hayata geçirilmesinin yöntemlerine ilişkin bir kaç toplantı gerçekleştirdi” dedi.

“reform ve yapılanmalar Peşmerge Bakanlığı düzeyinde yapılıyor” diyen Peşmerge Genelkurmay Başkan Yardımcısı “Reformlar arasında yer alan 70’inci ve 80’ininci birliklerin birleştirilmesi ve Peşmerge Bakanlığı’na bağlanması, emekli Peşmergelerin maaşlarının maliye bakanlığınca ödenmesi, siyasilerin ve kurumların özel koruma görevinin içişleri bakanlığına bağlanması gibi konuları görüşülüyor.  Siyasi kişi veya hükümet kurumlarının güvenliği Peşmerge’ye değil İçişlerine bağlanması daha doğru” ifadelerini kullandı.(Basnews)