Peşmerge Komutanı: PKK Şengal Dağı’nda binlerce mayın döşedi

Şengal Peşmerge Komutanlarından Mam Qewal yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) silahlı güçlerinin Şengal Dağı zirvelerine binlerce mayın döşediğini ve bu mayınların sivil halkta patladığını belirtti.

Peşmerge Komutanı: PKK Şengal Dağı’nda binlerce mayın döşedi

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Mam Qewal, PKK’lilerin Şengal Dağı zirvelerine çok sayıda mayın döşediklerini ve bu mayınların sivil halkta patladığını ifade etti.

Qewal açıklamasında, mayınların sadece Şengal Dağı zirvelerine değil aynı zamanda Şengal’de bir çok alana döşendiğini dile getirdi.

Haşdi Şabi’nin PKK’ye destek verdiğine dikkat çeken Mam Qewal açıklamasının devamında, PKK’nin Irak Ordusu’nun Şengal’de güçlerini fazlalaştırmasına sebebiyet sunduğunu, Şengal’de süren seneryonun PKK ile Haşdi Şabi arasında kurgulandığını, çünkü Haşdi Şabi’nin Irak Ordusu’nun PKK’yi Şengal’den çıkartmasına müsade etmediğini söyledi.

Peşmerge Komutanı açıklamasının sonunda, PKK’nin Şengal’i askeri sahaya çevirdiğini, buradan çıkmak istemediğini ve kendisini savaş pozisyonuna ayarladığına dikkat çekti.