İçişleri Bakanı: Peşmerge ve asayiş bayramda yollarda olacak

İçişleri Bakanı: Peşmerge ve asayiş bayramda yollarda olacak

Kürdistan İçişleri Bakanı Reber Ehmed, Ramazan Bayramı boyunca Peşmerge ve asayiş güçlerinin ulaşımdaki kontrolü sağlamak için yollarda olacağını ve coronavirüs tehditinin devam ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Reber Ahmed ile Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzinci, coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan yeni tedbirlerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk söz alan Sağlık Bakanı Berzinci, Alman GIZ yardım kuruluşuna teşekkür etti. Bakan Berzinci, GIZ kuruluşunun coronavirüs vakalarının bulunması, tedavi edilmesi ve takibi konusundaki bir programa sponsorluk yaptığını dile getirdi:

“Kürdistan Bölgesi’nde 210 çalışanları coronavirüs salgınıyla mücadelede görev alıyor. Bu kuruluşun, İçişleri Bakanlığı’nın ve Kriz Koordinasyon Merkezi’nin desteği çok önemli ve bayramdan sonra proje fiilen başlayacak.”

Coronavirüs salgınının halen tehdit oluşturduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Ehmed ise, son günlerde Erbil ve Süleymaniye’de çıkan vakaların endişeye yol açtığını ve buna karşı ciddi önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Bakan Ahmed, “Tehlikenin olduğunu her zaman söylüyoruz. Evet, hükümet olarak erkenden tedbirler aldık ve başarılı olmamızı sağlayan da budur. Hükümet ve halk olarak salgından korunabildik ancak kesin başarı için halkın Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarını dikkate alması gerekiyor” diye konuştu.

Hükümetin salgına karşı alınan tedbirler kapsamında bayramda sokağa çıkma yasağı kararı aldığını anımsatan Bakan Ehmed, “Halktan, bayram günlerini evlerinde geçirmelerini istiyoruz. Çünkü Peşmerge ve asayiş güçleri ulaşımın kontrolü için yollarda olacak. Her türlü geçişi kontrol edecekler” dedi.

Son dönemde bazı günler hiçbir vaka tespit edilmezken, dün Erbil’de 15, Süleymaniye’de ise 3 kişinin virüs testleri pozitif çıktı.

Kürdistan Bölgesi’nde tespit edilen vaka sayısı 442 olurken, 383 kişi iyileşti, 5 kişi de yaşamını yitirdi.