Duhok’ta helikopterin düştüğü bölgede 2 cenaze daha bulundu

Duhok’un Amedi ilçesi Çemankê nahiyesi kırsalında düşen helikopter enkazının bulunduğu bölgede 2 kişinin daha cansız bedeni bulundu. Cenazeler Duhok Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Duhok’ta helikopterin düştüğü bölgede 2 cenaze daha bulundu

15 Mart’ta Duhok’un Amedi ilçesinin Çemankê nahiyesine bağlı Biryat köyünün dağlık bölgesinde saat 20.40 sularında bir helikopter düştü.

Olayın ardından bölgede 3’ü kadın 7 kişinin cenazesi bulunmuştu.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan arama çalışmaları neticesinde 2 cansız bedenin daha bulunduğunu ve cenazelerin Duhok Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığını açıklandı.

Nasır Ali, cenazelerin helikopter enkazının biraz daha uzağında bulunduğunu, olay hakkında soruşturmanın da hala sürdüğünü aktarıldı. 

DSG açıklama yapmıştı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), bölgede iki helikopterin hava şartlarından kaynaklı düştüğünü duyurmuştu.

DSG, helikopterlerin Rojava’dan Süleymaniye’ye eğitim amaçlı giden Terör İle Mücadele Güçleri (YAT) üyelerini taşıdığını açıklarken YAT Genel Komutanı Şervan Kobani komutasındaki 9 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini aktarmıştı.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, DSG’nin “İki helikopter düştü” açıklamasına hatırlatmada bulunarak “Sadece bir helikopterin düştüğünü ve 7 kişinin hayatını kaybettiğini doğrulayabiliyoruz” deiye açıklama yapmıştı.

Başbakan Mesrur Barzani ise helikopterin Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) bünyesindeki bir grup tarafından satın alındığını açıkladı.

Barzani, düştüğü söylenen ikinci helikoptere ilişkin henüz bir bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.