KDP'den Maliki'ye: Kırmızı çizgi belirlemek seni aşar

KDP'den Maliki'ye: Kırmızı çizgi belirlemek seni aşar

Dava Partisi Başkanı Nuri Maliki’nin Irak’ın toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir yönündeki açıklaması, Kürt liderler tarafından tepkiyle karşılandı. KDP, Maliki’nin ancak Hemrin’in öbür tarafı için kırmızı çizgi belirleyebileceğini söyledi.

Maliki’nin Babil kentindeki Arap aşiretlerle olan toplantısında, Irak’ın toprak bütünlüğüne vurgu yaparak, bunun kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Bu sözleri tepkiyle karşılanan Maliki’ye en sert yanıt Kürdistan Demokrat Partisi’nden (KDP)'den geldi.

KDP Başkanlık Konseyi Kerkük Sorumlusu Selah Delo, BasNews’e yaptığı açıklamada, “Maliki ancak Hemrin’in Irak tarafına düşen bölümü için “kırmızı çizgi” belirleyebilir. Kürdistan tarafı için kırmızı çizgi belirlemek onu aşar. Kürdistan tarafına düşen bölümde, halkın kendisi geleceği ile ilgili kararı verecek. Halk referandumda tercihini yapacak” dedi.

Delo son olarak, “Maliki gibi düşünen Iraklı yetkililere sesleniyorum. Şunu iyi anlayın artık, bir daha asla Kürdistan halkının vereceği kararı engelleyemeyeceksiniz.