"PKK, ENKS ile PYD arasındaki birlik çalışmalarını aleyhine görüyor"

"PKK, ENKS ile PYD arasındaki birlik çalışmalarını aleyhine görüyor"

ENKS Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kawe Azîzî, PKK yönetiminin Rojava’da PYNK ile ENKS arasındaki birlik müzakerelerini aleyhine gördüğü için birlik çalışmalarını sabote ettiğini ileri sürdü.  

15 Ağustos günü “Devrimci Gençlik” isimli bir grup Qamişlo’da ENKS çatısı altındaki Suriye-Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) ofisine saldırmış, Kürdistan bayrağını yakmış ve ofisin duvarlarına PKK lehine sloganlar yazmıştı.

ENKS Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kawe Azîzî, PYD bileşenleri ile yürütülen birlik çalışmalarda önemli bir şama kaydettiklerini ve siyasi birlik konusunda anlaşmaya yakın olduklarını söyledi.

Dr. Kawe Azîzî, Rojava’daki Kürt-Kürt birlik görüşmlerinin ABD’nin öncülüğünde ve Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’nin desteği ile sürdüğüne dikkat çekti.

Sözkonusu saldırının anlaşmada önemli bir şamanın arifesinde geldiğine dikkat çeken ENKS’li yönetici, “Bundan şunu anlıyoruz; PKK, ENKS ile PYD arasındaki birlik çalışmalarını çıkarlarına uygun bulmuyor, leyhine olduğunu düşünüyor. Bu yüzden bu birlik çalışmalarını sabote etmeye çalışıyor. Bu tür girişimler ancak Kürt düşmanlarına yarar. Bu tür yaklaşımların önüne geçilmelidir” iddiasında bulundu.

PKK’nin Rojava’daki Kürt birliğini sabote girişiminde başarılı olamayacağını belirten Dr. Kawa Azîzî, “Çünkü PYD içerisindeki birçok kişi ENKS ile yürütülen çalışmalarını ve Rojava’da ortak hareket etmemizi ciddi anlamda destekliyor. Bu tür yaklaşımlar moral verici” ifadelerini kullandı.(Basnews)