PKK, TSK ile savaşını Kürdistan Bölgesi'ne taşımaya çalışıyor

PKK, Türkiye'nin Bradost ve Hakurk alanlarına yönelik saldırılarına karşılık, Kürdistan Bölgesi'nin Duhok iline bağlı Zaho ilçesinin Grebi köyünde konuşlanan Türk askerlerine saldırı düzenledi.

PKK, TSK ile savaşını Kürdistan Bölgesi'ne taşımaya çalışıyor

PKK, Türkiye'nin Bradost ve Hakurk alanlarına yönelik saldırılarına karşılık, Kürdistan Bölgesi'nin Duhok iline bağlı Zaho ilçesinin Girê Biya köyünde konuşlanan Türk askerlerine saldırı düzenledi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, HPG gerillaları bugün akşam saat 18:00 sularında Zaho'nun Begova nahiyesine balğı Girê Biya'daki Türk askeri üssüne yönelik bir saldırı düzenledi.

Yaklaşık bir saat süren eylemde kayıplar ve yaralılar konusunda bir bilgi alınamazken, PKK kaynakları benzeri saldırılardaki ortak dili kullanarak çok sayıda askerin öldüğünü ve yaralandığını, ancak tam sayının tespit edilemediğini ileri sürdüler.

Rûdaw’a konuşan Batifa Nahiye Müdürü Dılşer Abdulsetar, “Bir grup PKK’li, 2 roketatarla Türkiye askerlerinin konuşlandığı bölgeyi hedef aldı. Saldırıya askerler tarafından karşılık verildi. Saldırının hemen ardından havadan destek gücü bölgeye ulaştı ve PKK gerilalarının bulunduğu bölgede keşif uçuşu yapıldı” dedi.

Saldırıda can kaybının olmadığını kaydeden Dılşer Abdulsetar, “Vatandaşlarımız yerlerinde ve bulundukları yerleri boşaltmadılar. Şu anda bölge sakin ve halk rutin yaşamını sürdürüyor” diye konuştu.

Grebi köyünde TSK’nın kurduğu karargâh, Zaho’nun batısında Batifa ve Begova nahiyeleri arasında yer alıyor. Geçimini tarımla sağlayan bölgedeki vatandaşlar, PKK ve TSK arasında yaşanan çatışmalardan dolayı sorunlar yaşıyor.

TSK, 27 Mayıs’ta Hakurk bölgesinde PKK’ye karşı Pençe operasyonlarını başlattı. Bölgedeki operasyonlar sürerken, gerek PKK tarafından son günlerde yapılan açıklamalar, gerekse PKK'ye yakın medyada yer alan haberlerde yoğun bir şekilde saldırılarda KDP'nin rolü işleniyor.

PKK'nin bu açıklamalar ve yayınlarda açık bir şekilde KDP'yi suçlaması ve bununla birlikte savaşı Kürdistan Bölgesi'ne taşıma niyetini açığa çıkaran argümanlar kullanmasının ardından bugün Zaxo'da gerçekleşen saldırı, PKK'nin savaşı Kürdistan Bölgesi'ne taşıma niyetini uygulamaya koyduğunun göstergesi olarak kabul edildi.