PKK'li Duran Kalkan'dan operasyon yorumu: Operasyonlar devam ederse...

PKK’li Duran Kalkan, operasyonların devam etmesi halinde “savaşı Türkiye şehirlerine taşıyacaklarını” söyledi.

PKK'li Duran Kalkan'dan operasyon yorumu:  Operasyonlar devam ederse...

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, örgüte yakın bir televizyon kanalına verdiği röportajda gündemdeki konular hakkında konuştu.

Cezaevlerinde yaşanan durum ve işkence haberlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Kalkan, “Kenan Evren rejimiyle bugün Tayyip Erdoğan-Devlet Bahçeli rejimi arasında herhangi bir fark yok. Zindanlardaki durum, bunun açık göstergesi” dedi.

Kalkan, “Şu an kaç yüzbin toplanmış hapishaneye koymuşlar ama Türkiye'nin kendisi bir hapishane. Zaten hapishane duvarları ile çevirdiler İran sınırını, Suriye sınırını, Irak sınırına öyle bir şey yaptılar. Geriye Bulgaristan ile Yunanistan sınırı kaldı. Erdoğan, bir hapishane yaptı Türkiye'yi” yorumunu yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki operasyonlarına değinen Duran Kalkan, Gare, Metina, Avaşin ve Zap'taki çatışmalarda Türk ordusunun “yenildiğini” ve buradaki çatışmaların önemli askeri sonuçları olduğunu savundu.

Kalkan, “geçen yıldan ders ve tecrübe çıkararak” çatışmaları "her tarafa yayacaklarını” söyledi.

Duran Kalkan, “Düşman bizi bazı alanlarda kuşatıp sınırlandırıp böyle mevzi savaşına çekmeye çalışıyor. Biz ise savaşı yayacağız. Bakur'da olacak, Türkiye'de olacak bu savaş, metropollerde çok daha etkili bir savaş durumu gelişecek. Kentlerde gelişecek, ovada gelişecek, dağda gelişecek. Yani buna göre hazırlıklar yapılmıştır” diye konuştu.