Sadr: Türkiye’nin saldırılarına sessiz kalmayacağız

Sadr Hareketi Lideri Mukteda Es Sadr sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin Irak topraklarına yönelik yeni saldırıları karşısında sessiz kalmayacaklarını duyurdu.

Sadr: Türkiye’nin saldırılarına sessiz kalmayacağız

Sadr paylaşımında şunları dile getirdi: “Türkiye hiç bir gerekçe sunmadan ve hiç bir hakkı olmamasına rağmen komşuluk ilkelerini hiçe sayarak topraklarımızı bombalıyor. Şayet Türkiye topraklarına yönelik Irak topraklarından herhangi bir tehlike ya da endişe var ise Ankara Irak Hükümeti ile iletişime geçerek bunun sonlandırılmasını talep edebilir. Kuşkusuz Irak’ın bu tür talepleri hayata geçirebilecek gücü mevcuttur.”

Irak’ın egemenlik haklarına da değinen Sadr paylaşımının devamında, “Şayet Türkiye’nin yeni saldırıları olursa buna karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

Türk ordu güçleri uzun yıllardır Kürdistan Bölgesi sınırlarında Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) varlığını bahane ederek havadan ve karadan operasyonlar düzenleyerek bölge halkına hem maddi hem de manevi zararlar veriyor.

Türkiye ordu güçleri dün (18.04.2022) Metîna, Zap, Avaşîn, ve Basya bölgelerinde hem karadan hem havadan yeni bir askeri operasyon başlattı.