Duran Kalkan: Referandum PKK'yi zayıflatmak için bir propaganda

Duran Kalkan: Referandum PKK'yi zayıflatmak için bir propaganda

PKK yöneticisi Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
News Channel TV'deki 'Ülkeden' programına katılan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan Kürdistan’a devlet düşüncesini ilk PKK’nin getirdiğini ileri sürerek Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumunun PKK’yi toplumun gözünden düşürmek için gerçekleştirdiğini iddia etti.

Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık  referandumunun bir ‘propaganda’dan ibaret olduğunu ileri süren Duran Kalkan ‘‘Sanki bazı güçler Türkiye’yi ve İran’ı tehdit etmek istediler de mi KDP yönetimine bunu söyletiyorlar?’’ ifadelerini kullandı.
‘KDP, PKK’ye karşı bunu yapıyor’

‘‘PKK eskiden devletçi paradigmayı çok güçlü savunan bir hareketti. Aslında Kürdistan’a devlet olgusunu PKK getirdi’’ diyen Duran Kalkan, ‘‘ Bazıları ‘PKK böyle söyledi (devlet), bundan dolayı güç kazandı. Biz de böyle söylersek, PKK’nin kazandığı gücü biz de kazanırız, PKK’yi de bununla zayıflatırız’ diyorlar. Bu boş bir yaklaşımdır, başarıya götürmez. Yanlış çıkış noktasından kaynaklanıyor. Bununla bizi toplum nezdinde zorlamak ve zayıflatmak istiyorlar. Herkesin peşlerinden gidecğini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bu tür sözlerle PKK’nin geriletilmesi ve zayıflatılması da mümkün olmaz’’ dedi.

Duran Kalkan, önemli olanın devlet olmak değil, toplumun kendi kendini örgütlemesi ve yönetmesi olduğunu belirterek ‘‘Bu özgür bağımsız Kürdistan yönetimini PKK savunuyor. PKK özgürlük ve bağımsızlıktan bir milim öteyi savunmuş değildir. Devletin özgürlükle bir alakası yok. Baskı ve sömürü aracıdır. PKK kendisini ondan kurtardı. Özgür ve demokratik yönetim olma ilkelerini ortaya çıkardı’’ şeklinde görüşlerini ifade etti.

Duran Kalkan devlet ile bağımsızlığa ulaşılamayacağını savundu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, geçtiğimiz hafta Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna ilişkin yaptığı açıklamada, referandumun demokratik bir hak olduğunu ve buna kimsenin karşı çıkmaması gerektiğini ifade etmişti.