Prof. Dr. Ahmet Ercan illeri tek tek saydı, uyardı: 'Er ya da geç deprem olacak'

Sivas ve Adıyaman'daki depremlerin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, fay hattına dikkat çekerek uyarılarda bulundu ve 7 bölgeyi sayarak " Türkiye’de hiçbir yerde deprem olmasa, Karlıova-Bingöl, Erzincan, Denizli, Sakarya Çukuru, Midilli Üçgeni, Teke Burnu, Göller Bölgesinde olur" uyarısını yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan illeri tek tek saydı, uyardı: 'Er ya da geç deprem olacak'

Maraş merkezli depremden sonra dikkatlerin çevrildiği Doğu Anadolu'da fay hareketliliği sürüyor.

Adıyaman'daki 4 büyüklüğündeki depremin ardından merkez üssü Sivas'ın Sincik ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Doğu Anadolu Fayı için deprem uzmanlarından uyarılar gelmeye devam ediyor.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Adıyaman ve Sivas'taki depremin ardından sosyal medya hesabından uyarıda bulundu. Deprem uzmanı, Doğu Anadolu Fayı'nın gerilmesini Sivas, Adıyaman, Bitlis-Zagros bindirme kuşağı ve KAK üzerinde sürdürdüğünü söyledi.

Ercan, "Gerginliğin yer direcini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak" uyarısında bulundu.

Ercan'ın paylaşımları şöyle:

"Anadolu ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman M4,0, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de M4,5, Kuzey Anadolu Kırığı (KAK) üzerinde sürdürüyor. Gerginliğin yer direcini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak.

Türkiye’de hiçbir yerde deprem olmasa, Karlıova-Bingöl, Erzincan, Denizli, Sakarya Çukuru, Midilli Üçgeni, Teke Burnu, Göller Bölgesinde olur.”