Prof. Görür'den Bingöl depremi sonrası çarpıcı açıklama

Prof. Dr. Naci Görür Bingöl depremi ardından yaptığı açıklamada "Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı" dedi.

Prof. Görür'den Bingöl depremi sonrası çarpıcı açıklama

 Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem ardından açıklama yapan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, daha önce bu bölgede deprem meydana gelebileceği konusunda uyardığını hatırlattı. 

Bugün Bingöl'ün Kiğı ilçesinde saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

Deprem ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak daha önce Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunması konusunda uyarı yaptığını hatırlattı.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Prof. Dr. Görür şu ifadelere yer verdi:

"Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı. Sevgiyle."