Rakka polisi 23 IŞİD şüphelisini serbest bıraktı

Rakka polisi 23 IŞİD şüphelisini serbest bıraktı

Rakka İç Güvenlik Güçleri (Raqqa’s Internal Security Forces (RISF)), Cumartesi günü, IŞİD'le çalıştıkları gerekçesiyle tutulan 23 tutukluyu serbest bıraktı. 

RISF, ABD öncülüğünde, IŞİD sonrası istikrarı garanti altına almak için SDG tarafından kurtarılan bölgelerin tamamen temizlenmesi ve güvenliğinin sağlanması için kurulmuştu. 

SDG'ye bağlı Rakka Kent Konseyi, bu eski tutuklulara iş imkanı sağlayacaklarını, 18 yaşın altında olanların, konsey ve RISF tarafından organize edilecek eğitimden geçirilip ve onları farkındalık oluşturma çalışmalarına katacaklarını doğruladı. 

SDG'nin basın merkezi sorumlusu Mustafa Bali ARA News'e, Rakka'da Suriyeli kanı dökmemiş ve IŞİD'e katılmamış vatandaşların af edileceğini resmi olarak açıkladıklarını söyledi.

Rakka Kent Konseyi ve Rakkalı aşiretler, SDF ve Rakka polisine, IŞİD'le beraber ücret karşılığı çalışmış ancak savaşmamış sivillerin serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

SDG, daha önce de, IŞİD'le çalışmış sivilleri af etmişti. Ramazan ayının sonundan bu yana, RISF, kan dökmemiş olmaları şartıyla IŞİD'le çalışmış pek çok sivili af etti.