Reuters duyurdu: Biden, Erdoğan'ı hangi konuda uyaracak?

ABD’li bir yetkili, Başkan Joe Biden’ın, G20 zirvesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aceleci herhangi bir eylemin Türkiye-ABD ilişkilerinin yararına olmayacağıyla ve krizlerden uzak durması gerektiğiyle ilgili uyaracağını söyledi.

Reuters duyurdu: Biden, Erdoğan'ı hangi konuda uyaracak?
Reuters’ta yer alan habere göre, ABD’li yetkilinin Cumartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, ABD Başkanı Joe Biden’ın Pazar günü yapacağı toplantıda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı herhangi bir aceleci eylemin ABD-Türkiye ilişkilerine fayda sağlamayacağı ve krizlerden kaçınılması gerektiği konusunda uyaracağını söyledi.
 
Erdoğan, Osman Kavala’nın serbest bırakılması gerektiğini ifade eden bildiriyi yayınlayan 10 büyükelçinin “istenmeyen kişi” ilan edilmesi için geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanlığı’na talimat vermişti.
 
ABD’li yetkili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Büyükelçi kararına işaret ederek, “(ABD) başkanı, ileriye dönük böyle krizlerden kaçınmanın bir yolunu bulmamız gerektiğini (Erdoğan’a) kesinlikle belirtecektir ve aceleci eylemlerin ABD-Türkiye ortaklığına ve ittifakına fayda sağlamayacaktır” dedi.
 
G20 zirvesinin yapılacağı Roma’da bulunan Biden’ın, Erdoğan’la Türkiye’nin F-16 savaş uçağı satın alma talebini, ABD ile savunma ilişkisini, S-400 meselesini ve Suriye ve Libya gibi bir dizi bölgesel konuyu da görüşmesi bekleniyor.