Rus General, Minbic'in Suriye ordusuna devredileceğini açıkladı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Daire Başkanı Sergey Rudskoy, YPG kontrolündeki Minbic'in Suriye Ordusu'na devredileceğini söyledi.

Rus General, Minbic'in Suriye ordusuna devredileceğini açıkladı.

Savuma Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Rudskoy, , Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı görüşmeler sonucunda YPG'nin Minbic ve çevresinden çekilmeyi kabul ettiğini ve bu yerlerin Suriye ordusuna bırakılması konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Rus komutan, 3 Mart'tan itibaren Şam yönetiminin Minbic ve çevresinde devlet faaliyetlerini yürütmeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da daha önce, "ABD'nin bize verdiği sözü tutmasını ve YPG'nin Minbic'ten çekilmesini iistiyoruz." demişti.

Palmira'nı alınmasına dair operasyon hakkında da konuşan Rudskoy, Palmira'daki başarının DAİŞ'in Musul ve Rakka'dan aldığı takviyelere rağmen sağlandığını da belirtti.

Operasyonunun Rus askeri danışmanlar tarafından planlandığı söyleyen Rudskoy, "Elde edilen sonuçlar, Suriye'deki Rus grup komutanlığı ile Suriye ordusu arasındaki etkili ortak planlama ve zamanında gerçekleştirilen çabalar sayesinde mümkün oldu" diye konuştu.

Öte yandan Rus orgeneral, operasyon sonucunda DAİŞ'in 1.000'den fazla zayiat (ölü ve yaralı) verdiğini, 19 tank, 37 zırhlı araç, ağır silahla donatılmış 98 kamyonet ve 100'ün üzerinde aracın imha edildiğini de açıkladı.