Rusya'dan Ukrayna şehirlerine yoğun füze saldırıları

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın bu sabah trafiğin yoğun olduğu saatlerde başkent Kiev ve diğer Ukrayna şehirlerine füze saldırıları dalgaları başlattığını bildirdi.

Rusya'dan Ukrayna şehirlerine yoğun füze saldırıları
Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Ukraynalı yetkililer Rusya'nın başkent Kiev ve diğer Ukrayna şehirlerine füze saldırıları başlattığını açıkladı.
 
Reuters'ta yer alan habere göre, saldırılar nedeniyle başkentin bazı kesimlerinde elektriğin kesildiği belirtildi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Telegram adlı mesajlaşma uygulamasına yaptığı açıklamada saldırı sırasında hava savunma sistemlerinin füzeleri yok etmeye başlamasıyla birlikte çok sayıda patlamanın Kiev'i sarstığını söyledi. Dnipro bölgesinde en az iki kişinin yaralandığını da sözlerine ekledi.
 
Öte yandan Ukrayna Hava Kuvvetleri Telegram'da ülke çapında Rus füze saldırıları riski konusunda uyarıda bulunurken, Ukrayna'nın tamamı sabah 6 civarında hava saldırısı alarmı altındaydı.
 
Birkaç saat süren saldırının boyutu henüz bilinmiyor. Reuters'in yorum talebine Rusya savunma bakanlığından herhangi bir yanıt gelmedi.
 
Ukrayna'nın en büyük özel enerji şirketi DTEK, Dnipro bölgesinin kısmen elektriksiz kaldığını söyledi. Vali Kliçko, düşürülen Rus füzesinden düşen enkazın bazı elektrik hatlarına zarar verdiğini söyledi.
 
Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Harkov Bölgesinin Valisi Oleh Synehubov, Rus füzelerinin bölgenin idari merkezi olan Harkov kentindeki konut dışı altyapıyı vurduğunu söyledi.