Saadet Partisi’nden 'Cübbeli Ahmet'e HDP tepkisi

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Cübbeli Ahmet'in HDP hakkındaki ifadelerine, “Bu kadar gereksiz ve bu kadar lüzumsuz açıklamalar, şüphesiz hiçbir insanımız tarafından makbul ve makul karşılanamaz” sözleri ile tepki gösterdi.

Saadet Partisi’nden 'Cübbeli Ahmet'e HDP tepkisi

Çeşitli temaslarda bulunmak için Diyarbakır’a giden Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, bir otelde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve 28 Şubat süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Aydın bir gazetecinin kamuoyunda "Cüppeli Ahmet Hoca" diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, HDP ile ilgili ifadelerini sorması üzerine konuştu.

“Makbul ve makul karşılanamaz”

Aydın sorulan soru üzerine şu cevabı verdi:

“İnsanlarımız okusunlar. Süleyman Peygamberle bir güvercin arasında hikaye vardır. Hikayenin sonunda bir avcının kendisine yapmış olduğu eziyetin karşılığında kısas olarak güvercin der ki; 'Cübbesini çıkarırsa, bir daha başkasını aldatamaz, inandıramaz'. Bu kadar gereksiz ve bu kadar lüzumsuz açıklamalar, şüphesiz hiçbir insanımız tarafından makbul ve makul karşılanamaz.”

Ne olmuştu

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, bir gazetecinin  Youtube kanalında katıldığı programda HDP’nin yüzde 11-12 oranlarında oy alacağı tahminleri hakkında, “Kürtler Müslümandır. Bunlara oy verenler arasında da Müslümanlar var Bunların ne Marksist Leninist, ne dinsiz siyoniste çalıştığı anlatılamıyor mu, ben anlamadım ya. Bu Müslümanlar nasıl bunlara rey verebilir. Bu nokta çok önemli. Bu insanların şuurlandırlması, bu ağlayan annelerin gündeme daha çok getirilmesi. Herkese bak, çoluğu çocuğu dağa mı kaçırsınlar, tecavüz etsinler. Bunlar böyle eşkıya. Bu daha iyi anlatılamadı yani. Yüzde 11-12 bilmiyorum yalan değilse anket nedir ya” demişti.