Salih Müslim: Kürtlerin birliği bölge halklarının da çıkarınadır

Salih Müslim: Kürtlerin birliği bölge halklarının da çıkarınadır

PYD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim, Kürt ulusal birliğinin bölge halklarının da çıkarına olduğunu belirterek, “Birliğimiz, bölgedeki tüm sorunların çözülmesi için tek yoldur” dedi.

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) halk toplantıları devam ediyor. Hesekê’nin Doğu İlçe Meclisi binasında düzenlenen halk toplantısında konuşan Salih Müslim, bölgedeki siyasi gelişmeler ve Kürt ulusal birliğinin önemine değindi.

Bölge halklarının iradesine yönelik saldırıların uluslararası planlar ve komplolarla devam ettiğini kaydeden Salih Müslim, başta Türk devleti olmak üzere çetelere destek veren ülkelerin, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının şehitler vererek edindiği kazanımları ortadan kaldırma hedefinde olduğunu söyledi.

Suriye’ye yönelik dış müdahalelerin Suriye halklarının çıkarına olmadığını altını çizen Müslim, amacın Demokratik Ulus projesini yok etmek olduğunu söyledi ve devamla şunları belirtti: “Hegemon devletler kendi çıkarları için çalışıyor. Ülkelerin bölünmesi, halkların göç etmesi ve katli onların umurunda değil. Umurlarında olmadığı için de çıkarlarını korumak getirmek için en kirli yöntemleri kullanıyorlar. Suriye şimdi yaşananlar bunun göstergesidir.”

Salih Müslim konuşmasının devamında Kürtlerin bölgede büyük bir güç olduğunu belirterek, “Kürtlere karşı böl-parçala-yönet politikası halen sürdürülüyor. Bölgesel ve uluslararası güçler, artık Kürtlerin varlığını inkar edemiyor fakat hâlâ Kürtlerin anayasal haklarını tanımıyorlar. Kürtleri bölgedeki çıkarları doğrultusunda kullanmak için ellerinden geleni yapıyorlar” diye konuştu.

PYD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim konuşmasının sonunda Kürt siyasi güçlerine çağrı yaparak, “Kürtlerin birliği bölge halklarının da çıkarınadır. Birliğimiz, bölgedeki tüm sorunların çözülmesi için yegâne yoldur” dedi.

 

Anha