Sarıgül Diyarbakır'da konuştu: Kürt sorunu vardır

Diyarbakır’da konuşan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kürt meselesine dair de konuşan Sarıgül, “Kürt vatandaşlarım sorun var diyorsa sorun vardır” dedi.

Sarıgül Diyarbakır'da konuştu: Kürt sorunu vardır

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Güneydoğu Anadolu Bölge toplantısı için Diyarbakır’a geldi. Bir otelin kongre salonunda düzenlenen etkinliğe, Batman, Şanlıurfa, Sirit, Bitlis, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ, Muş, Adıyaman ve Şırnak İl başkanları katıldı.

BD ve Avrupa Birliğine üye ülkeleri eleştiren Sarıgül, “Ayıdan post, ABD’den dost olmaz. İç sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz. Kürt sorununu çözecek olan Türk ve Kürt kardeşlerimdir. Diyarbakır’dan diyorum ki, Türk ve Kürt kardeşlerim kardeştir. Kürt sorunu yok demekle mesele hal olmuyor. Kürt vatandaşlarım sorun var diyorsa sorun vardır” dedi.

AYM kararına tepki

AYM’nin HDP kararını eleştiren Sarıgül, “HDP’yi kapatmak istiyorlar. Biz parti kapatmalarına karşıyız. HDP dediğiniz bir dükkan değil ki canınız istediğinde kapatıyorsunuz. HDP 6 milyon seçmenin oyunu alan bir parti. Seçmenle savaş olmaz. Parti kapatmayı doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.