Savcılık Kalp Krizi Demişti - Hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz’ın koğuşunda kalanlar ‘baskın yapıldı’ dedi

Silivri Cezaevi'nde ailesinin işkence sonucu öldürüldüğünü, savcılığın ise kalp krizi geçirdiğini iddia ettiği Batmanlı Ferhan Yılmaz hakkında ailesi bugün Silivri ve Batman'da eş zamanlı açıklamalar yaptı.

Savcılık Kalp Krizi Demişti - Hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz’ın koğuşunda kalanlar ‘baskın yapıldı’ dedi

Ferhan Yılmaz’ın kalp krizi geçirmediğini, Yılmaz’ın Silivri 5 nolu cezaevinde koğuşu basan gardiyanlar ya da çeteler tarafından öldürüldüğünü, bu bilginin kendilerine aynı koğuşta bulunan tutukluların yakınları aracılığıyla ulaşıldığını kaydetti.

Yılmaz ailesinin diğer ferleriyle birlikte Silivri Cezaevi önünde açıklama yapan Hikmet Yılmaz, tutuklu yakınlarının gizli tanık olarak bilgi verdiklerini söyledi.

Hikmet Yılmaz, kardeşinin de katledildiği koğuşa düzenlenen saldırıda başka tutukluların da yaralandığını, bazılarının yoğun bakıma kaldırıldığını ve yoğun bakımın ardından başta İzmir olmak üzere çeşitli cezaevlerine sevk edildiğini kaydetti.

Olayın üzerinden 1 ay geçtiği halde hala bir açıklama yapılmadığını ifade eden Hikmet Yılmaz, işkence olayının takipçisi olacaklarını kaydetti ve hem cezaevi hem de hastane güvenlik kameralarının görüntülerinin incelenmesini talep etti.

Hikmet Yılmaz şu bilgileri verdi:

“Benim annem ağladı, başka anneler ağlamasın. Ferhan Yılmaz işkence ile katledildi, kesinlikle kalp krizi değil. Silivri Cumhuriyet Savcısı ‘kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti’ dedi ama kesinlikle gardiyanlar tarafından ve içerideki çeteler tarafından kardeşim katledildi. Fotoğrafta gördüğünüz gibi her şey açık ortada. Kardeşim gitti ama diğer mahkumların yaşam alanı olsun diye mücadele edeceğiz. Kesinlikle kardeşim kalp kriziyle değil işkenceyle öldü ve 30 gündür hiçbir açıklama yapılmadı, bir dava açılmadı. Üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Asla davanın peşini bırakmayacağız, bu olayın takipçisi olacağız. Adalet Bakanına sesleniyoruz, bu olayın takipçisi olsun. Kardeşim Silivri 5 nolu cezaevinde gardiyanlar ya da çetelerin işkencesi ile katledildi. Aynı koğuşta bulunan arkadaşları da hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırıldıktan sonra başka cezaevlerine nakledildiler. Yoğun bakımda bulunan mahkumlar İzmir cezaevine kaldırıldı. İki kişi şu anda oradadır. Tanık olan tutukluların aileleri bizimle görüştü. ‘Kesinlikle oğlunuz kalp krizi ile değil işkenceyle öldürüldü. Oğlumuz şahittir, bize her şeyi anlattı’ dediler. Sağlık Bakanına sesleniyoruz, bu olayın takipçisi olursanız gerçeği ortaya çıkarırsanız. Silivri Cezaevi'nde, hastane girişinde kamera kayıtları var. Lütfen olayın üstünü kapatmayın, katiller yargılansın” (Kaynak:Rudaw)