Ted Cruz: Trump Kürtleri Obama'dan çok daha fazla destekleyecek

ABD'de 20 Ocak'ta Obama'dan görevi devralacak yeni seçilen başkan Donald Trump'ın ekibinde yer alan Cumhuriyetçi Parti'nin etkin isimlerinden Texas'lı Senatör Ted Cruz, açıklamalarda bulundu.

Ted Cruz: Trump Kürtleri Obama'dan çok daha fazla destekleyecek

K24'de yer alan haberde, Seçim yarışı öncesinde Trump ile birlikte adı Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayları arasında geçen ve güçlü bir aday olan Senatör Ted Cruz, ABD'nin yeni dönem Kürdistan politikalarının Obama döneminden çok daha etkin olacağını söyledi.

Trump'ın Kürdistan yönetimiyle daha bütünlüklü bir ilişki geliştireceğini vurgulayan Cruz, "Donald Trump yönetimi, Kürtlere ve Peşmergeye farklı yollardan ve doğrudan destek verecek. ABD'nin Kürtlerle ilgili izleyeceği politika köklü bir değişimden geçecek” dedi.

Kendisini "Kürt dostu” olarak tanımlayan Cruz, Peşmergenin IŞİD'e karşı yürüttüğü mücadeleyi büyük takdirle karşıladıklarını belirterek, "Kürtler ABD'nin vefalı bir müttefikidir ve ABD'de Kürtlerle bu vefalı müttefikliği daha geniş kapsamda devam ettirecektir' diye konuştu.

Aralarında Kurdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani'nin de bulunduğu bir çok Kürt yetkili de geçtiğimiz günlerde Trump yönetimi ile birlikte Erbil ve Washington arasında daha güçlü ilişkilerin gelişeceğine dair benzer açıklamalarda bulunmuşlardı.

Bununla birlikte, ABD Başkanlık yarışının güçlü adaylarından, Amerikan siyasetinin güçlü isimlerinden birinin yaptığı bu açıklamalar ilk olması açısından önem kazanıyor.

ABD Başkanlık yarışı esnasında Tenessee'deki seçim mitinginde Kürtlerin çok işi savaşçılar olduklarını ve büyük bir yüreğe sahip olduklarını vurgulayan Trump, Kürtlerden yararlanmak gerektiğini dile getirmişti.