Şeyh Cengî: Evet, Salimi'yi İran'a teslim ettik, ama bir sorun neden?

Şeyh Cengî: Evet, Salimi'yi İran'a teslim ettik, ama bir sorun neden?

YNK liderliğinin bir üyesi olan Aras Şeyh Cengi, Mustafa Salimi'nin Penciwine geldiğini ve güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını ve daha sonra İran'a iade edildiğini söyledi.

Aras Şeyh Cengiz'in mesajının içeriği şöyledir:

Tüm arkadaşlara selamlar

Sayın Mustafa Salimi ve iadesinin davası hakkında hiçbir şey söylememe gerek olmasa da, tüm değerlendirmeleri çürütmek için birkaç bilgi vermek zorunluluğu hissettim.

Biz ve İran İslam Cumhuriyeti sınır komşusuyuz. Böyle büyük bir ülkeyle karşı karşıya gelmek ve bir savaşa girmeyi hiçbir zaman düşünmedik. Zaten iki tarafın gücüde ortadadır. Ancak İran ile yapacağımız bir mücadele daha iyi nasıl dost olabilirz üzerine olacaktır.

Mustafa Salimi Pencewin kasabasına geldiğinde asayiş güçleri dışardan gelen biri olarak korona virüs için terste tabi tutmak istediler. O sırada kendi bilgilerini orda bulunan sorumlulara anlatıyor. Onlarda bizimle temasa geçtiler. Kardeşim Lahoru aradıklarında ben, kardeşim Lahor, Polat ve celal şeyh Naci evde oturuyorduk. Bizi arayan asayiş sorumlusu Westa Hasan durumu hakkında detaylı bilgi verdi. Kardeşim Lahor’da İran İslam cumhuriyetinin temsilcisini arayarak kişi hakkında bilgi almak istedi. Kaçak bir mahkûm vardı hem yakalanışı hem de kaçışı hakkında bilgi istedik. Kısa süre sonra İranlı yetkililer bu kişinin bir suçlu olduğu isyana öncülük edip, iki askerimiz öldürüp kaçmıştır. Bize geri vermenizi istiyoruz bunun içinde size teşekkür ederiz dedi.

Aslında, her kim olsa bizim yerimizde aynı şeyi yapardı. Bu konuyu bizim ulusalcılığımızla bağdaştırmak doğru değildir. Biz bu konuda üzerimize düşeni kamplara yerleştirdiğimiz Peşmerge ve ailelerine gösterdiğimiz alaka ve yardımlarla gösteriyoruz. Ulusallık konusunda ve milliyetçilikte kendimizi ispatlamışız. Ancak Kürt gençlerini Libya’ya gönderenler durumlarını izah etsinler.

saygılarımla

 

Aras Şêx Cengî

2020/04/14

 

Nerinaazad