Sivas Katliamı davasında 'Perinçek dinlensin’ talebi

Sivas Katliamı davasında 'Perinçek dinlensin’ talebi

Sivas’ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin radikal İslamcılar tarafından yakılarak 33 aydın ve sanatçı ile iki otel görevlisinin öldürülmesine ilişkin yürütülen davada yeni bir gelişme yaşandı. 

Zaman aşımına uğrayan Sivas Katliamı davasından dosyası ayrılan üç firari sanıkla ilgili görülen davada, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in dinlenilmesi istendi.

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden Gülsüm Karababa’nın ağabeyi Hüseyin Karababa, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ve onu suçlayan Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin’in dinlenmesi talebinde bulundu.

Hüseyin Karababa’nın avukatı Coşkun Özgür Piroğlu, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunarak Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin’in geçen yıl yazdığı bir köşe yazısı ve açıklamalarındaki iddiaların değerlendirilmesini istedi.

Yapılan başvuruda “Doğu Perinçek’in Sivas Katliamı’nın sorumlularından biri olduğu konusunda müvekkilim Hüseyin Karababa’nın şüpheleri vardır. Bu konu aydınlatılmalıdır. Doğu Perinçek’in Sivas katliamının sorumluları arasında olup olmadığı ortaya çıkarılmalıdır. Doğu Perinçek şu anda Vatan Partisi’nin Genel Başkanıdır. Bu konuda Ahmet Nesin ve Doğu Perinçek’in ifadesi alınmalıdır” denildi.

Yazar Ahmet Nesin, Artı Gerçek’te 3 Temmuz 2019’da yayınlanan yazısında, bazı tanıklıklarını paylaşarak Sivas Katliamı’nın fitilini ateşleyen Salman Rüşdi’nin Şeytan Ayetleri’nin babası tarafından değil Doğu Perinçek’in ekibi tarafından Aydınlık Gazetesi’nde yayınlandığını söylemişti. Nesin, “Aziz Nesin TGRT’ye Aydınlık Gazetesi’nde yayınlanan Şeytan Ayetleri’ni kendisinin yayınlamadığı ve haberi olmadığını söylediğinde Perinçek yeni bir kınama yazısıyla katliam planını büyük olasılıkla aynı anda kaleme alıyordu” demişti.

Dava, Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor. Davada üç firari sanık olan Eren Ceylan, Murat Songur ve Murat Karataş yargılanıyor.