Soylu ‘kabul etmedi’, Erdoğan teşekkür etti! AKP’nin ‘taziye’ çelişkisi Meclis gündeminde

Pazar günü İstanbul Taksim’de gerçekleştirilen bombalı saldırı, Türkiye’de Meclis Genel Kurulunda ele alındı.

Soylu ‘kabul etmedi’, Erdoğan teşekkür etti! AKP’nin ‘taziye’ çelişkisi Meclis gündeminde

Muhalefet partilerinin grup başkan vekilleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun saldırı nedeniyle “ABD’nin taziyesini kabul etmiyoruz” dediğini, diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Endonezya’da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldiğini vurgulayarak Bakan Soylu’nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Maclis’te gündem dışı konuşmalardan sonra yerlerinden söz alan grup başkanvekilleri, İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "İktidar partisi internet ve haberleşme ağlarını kapatmak yerine sınırlarımızı kapalı tutsaydı bu menfur terör saldırısının gerçek failleri istedikleri imkan ve zemini hiçbir zaman bulamayacaklardı” dedi.

Bakan Soylu'nun "ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz" ifadesini anımsatan Dervişoğlu, iktidarın politika ve söylemlerinin kendi içinde çelişkili olduğunu söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında durduklarını dile getirdi.

Vatandaşları hedef alan bu tür insanlık düşmanı saldırıları kınadıklarını ve lanetlediklerini kaydeden Oluç, İçişleri Bakanı Soylu'nun saldırının olduğu gün İdlib'de bulunmasını eleştirdi.

"İçişleri bakanları mahcup olmazlar, gereğini yapar"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da saldırıyla ilgili konuşulanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Özkoç, şöyle konuştu:

"Devlet makamında bu konuyla ilgili yerlerde olan insanlar sözlerinin nereye gittiğini bilmek zorundadırlar. Böylesine vahim bir olayla ilgili 'Biz bu olayda mahcubuz' diyen bir İçişleri Bakanı varsa bu İçişleri Bakanına söylenecek tek bir söz vardır; 'İçişleri bakanları mahcup olmazlar, İçişleri bakanları gereğini yaparlar, gereğini yapamıyorlarsa da o koltukta oturmazlar.' Senin mahcubiyetin eğer bu ülkenin evlatlarının canıyla ödeniyorsa o zaman senin mahcubiyetinin bizim nezdimizde hiçbir karşılığı ve değeri yoktur. Biz emniyet teşkilatımıza güveniyoruz, ülkemizin istihbaratına güveniyoruz fakat güvenmediğimiz kişi, onların koordinasyonunun başında olan İçişleri Bakanının kendisidir."

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, saldırı sonucu herkesin derinden sarsıldığını ifade etti. Grup başkan vekillerinin Soylu'yu hedef aldığını belirten Turan, "Terörden daha çok İçişleri Bakanını, devlet konularını konuşmanın Meclis'in mehabetine uygun olmadığı kanısındayım” diye konuştu.