Reuters’a konuşan Türk yetkiliden operasyon sinyali: Irak'tan sonra sırada Suriye var

Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan Türkiyeli üst düzey bir yetkili, hafta sonu İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırının ardından, Türkiye'nin Kürdistan Bölgesi topraklarında PKK’ye düzenledikleri operasyonun tamamlamasının ardından Rojava’daki hedeflere yönelmeyi planladığını söyledi.

Reuters’a konuşan Türk yetkiliden operasyon sinyali: Irak'tan sonra sırada Suriye var

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pazar günü İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin ölümüne ve 81 kişinin yaralanmasına neden olan patlamadan, Rojava’da birçok bölgeyi kontrol eden Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) omurgasını oluşturan Halk Savunma Birlikleri’ni (YPG) sorumlu tuttu.

Reuters'e konuşan yetkili de Ankara'nın Rojava sınırındaki “tehditleri öyle ya da böyle temizleyeceğini” söyledi.

Yetkili, "(Kuzey) Suriye Türkiye için bir ulusal güvenlik sorunudur. Bu konuda zaten çalışmalar yapılıyor. Irak'ta PKK'ya yönelik bir operasyon var. O operasyon tamamlandıktan sonra Suriye'de (planlanan) belli hedefler var" diye konuştu. Söz konusu kişi, basına konuşma yetkileri olmadığı için ismini vermeyi reddetti.

Saldırıyı şu ana kadar hiçbir örgüt üstlenmediği gibi PKK ve YPG de kendilerine yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddetti.

Ahlam Albashir adlı bir kadın olan zanlı, dün erken saatlerde İstanbul'da düzenlenen bir ev baskınında gözaltına alındı.

Türkiye, PKK'nin bir kanadı olduğunu savunduğu YPG’ye karşı şimdiye kadar Rojava ve Suriye'ye üç operasyon düzenledi. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da daha önce Türkiye'nin yeni bir operasyon düzenleyebileceğini söylemişti.