Soylu'dan ABD ve AB'ye PKK suçlaması

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD ve AB'yi hedef alan açıklamalarda bulundu ve ABD ile AB'yi 'teröre destek vermek'le suçladı.

Soylu'dan ABD ve AB'ye PKK suçlaması

Bolu'da katıldığı bir çalıştayda açıklamalarda bulunan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Türkiye'de terör örgütü PKK'nın sayısını 320'nin altına kadar düşürdük. 2020 yılında terör örgütüne katılım 53’e düştü, önlemlerimiz sayesinde yaz-kış operasyonlarımız devam ediyor. Eren-5'e başladık, mağara mağara giriyoruz. Bulacağız ve onları imha edeceğiz. Burada hiçbir tedirginliğimiz söz konusu değildir. Türkiye içerisinde vücut bulduramadıkları, güç veremedikleri PKK terör örgütüne, Irak'ın kuzeyinde ve aynı zamanda Suriye'de uluslararası destekle güç verdirmeye çalışıyorlar. Arkasında Amerika'nın, Avrupa'nın olduğunu hepimiz biliyoruz. Eskiden Türkiye'de olan terör kamplarını Suriye'de kurduklarını, oradaki aileleri tehdit edip o ailelerin çocuklarını PKK/PYD terör örgütüne kattıklarını, onlara uluslararası sistemden gelen aylıklarını verdiklerini hepimiz biliyoruz."

"Türkiye'yi çekemeyen ve hazmedemeyenler tehditlerini alenen sürdürecek. O yüzden siz uyumayacaksınız arkadaşlar. Türkiye büyüyecek. Sizin göreviniz; bu tehditleri bertaraf edecek aklı, gücü, cesareti, istihbari gücü en üst seviyeye çıkarmaktır. Türkiye büyüdükçe, zenginleştikçe, ürettikçe, eğitim seviyesi, medeniyetini bütün dünyaya yayma kabiliyeti, ilgi alanları etki alanlarına dönüştükçe Türkiye'yi terörle sınayacaklardır. Anadolumuza, Türkiyemize karşı kurulan oyunlar ve kumpaslar, terörle imtihan etmelerinin tam göbeğinde bulunuyoruz" diyen Soylu, CHP'yi de eleştirdi.