Süleymaniye'de 1 asayiş görevlisi yaşamını yitirdi

Süleymaniye’de “uyuşturucu ticareti” yaptığı gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı bulunan bir kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonunda çıkan çatışmada bir asayiş görevlisi hayatını kaybetti.

Süleymaniye'de 1 asayiş görevlisi yaşamını yitirdi

Süleymaniye Asayiş Güçleri bugün uyuşturucu madde ticareti yapan bir zanlının yakalanması için Şeyh Abbas Mahallesi’nde bir eve operasyon düzenledi. Zanlının asayiş güçlerine ateş açması sonucu çıkan çatışmada, göğsüne isabet eden mermiyle ağır yaralanan Tebin Cemal isimli asayiş görevlisi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirdi.

3 çocuk babası 40 yaşındaki Temin Cemal’in eşinin de hamile olduğu bildirildi.

Süleymaniye Asayiş Sözcüsü Yasin Semi, “uyuşturucu madde ticareti” yaptığı gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Süleymaniye nüfusuna kayıtlı N.M.H. isimli zanlının yakalanması için yapılan operasyonda, zanlının açtığı ateş sonucu 1 asayiş görevlisinin şehit olduğunu, hakkında yakalama kararı olan zanlının ise yakalandığını söyledi.

Edinilen bilgilere göre, başka suçlardan da sabıka kaydı bulunan N.M.H hakkında, “uyuşturucu madde ticareti” “kaseten öldürme” suçlamalarından  soruşturma başlatıldı./Rudaw