'PKK, Suriye’den Şengal’e güç takviyesi yaptı'

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Şengal Örgütlenme Ofisi Yetkililerinden Idris Zozani yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Suriye’den Şengal’e son günlerde ciddi anlamda askeri güç takviyesi yaptığını belirtti.

'PKK, Suriye’den Şengal’e güç takviyesi yaptı'

Basnews’e açıklamalarda bulunan Idris Zozani, geçtiğimiz bir kaç gün içerisinde PKK’nin Suriye’de bulunan bir çok askeri gücünü Şengal’e geçirdiğini, Şengal’den çıkmak istemediklerini ve bunun da Şengal’de durumları daha gergin hale getirdiğini, her an patlamaya hazır bir ortam oluştuğunu ifade etti.

Idris Zozani açıklamasında, Heşda Şabi ve PKK’nin Şengalin sürekli olarak istikrarsız kalmasını istediklerini, bu nedenle de sürekli olarak Şengal’den çıkmayacaklarını deklere ettiklerini ifade etti.

Haşdi Şabi ve PKK’nin birlikte hareket ettiğine dikkat çeken Zozani, her iki gücün de Şengal’de istikrar istemediğini söyledi.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Irak Parlamentosu Milletvekili Hûsen Hesen Nermo, Irak Hükümeti’nin PKK’yi çıkartma konusunda kararlı olması halinde çıkartabileceğini, ama ortak çıkarları olması nedeniyle bunu yapmadığını, Bağdat’ın PKK güçlerine maaş vermemesi halinde bu güçlerin burada kalamayacağını ifade etti.

Şengal Anlaşması’nın bölgedeki istikrar açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Nermo, Bağdat’ın bu anlaşmanın hayata geçirilmesi konusunda kesinlikle kararlı olması ve gereken her şeyi yapması gerektiğini söyledi.