Mesrur Barzani: Şimdi siyaset yapma zamanı değil

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde koronavirüs vakalarında artışın endişe verici olduğunu belirterek “Şimdi siyaset yapma zamanı değil. Sağlık sektöründe yeniden test ediliyoruz” dedi.

Mesrur  Barzani: Şimdi siyaset yapma zamanı değil

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde her geçen gün artan virüs vakalarına ilişkin Twitter hesabından uyarılarda bulundu.

Başbakan "Kürdistan Bölgesi’ndeki kontrolsüz koronavirüs vakalarındaki artışından derin endişe duyuyorum. Bu kötü dönemde Kürdistan Bölgesi’nin 4 il valiliklerinden vatandaşlara karşı sorumluluklarını yerine getirme ve sağlık tedbirlerini uygulamaya çağırıyorum” dedi.   

Kürdistan vatandaşlarına da tedbirlere uyma çağrısı yapan Başbakan, şunları kaydetti:

“Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının da  ailelerine ve birbirlerine karşı ortak bir sorumluluğu vardır. Herkese halka açık yerlerde maske takmasını, grup toplantılarından kaçınmasını ve düzenli olarak ellerini yıkamasını tavsiye ediyorum.”

“Şimdi siyaset zamanı değil” diyen  Başbakan, “Sağlık sektörümüz yeniden test ediliyor, vatandaşlarımızın hayatları daha yüksek ölüm riskiyle karşı karşıya ve virüsü kontrol altına almadaki  ulaştığımız düzey artık tehlike altına girmiştir” ifadelerini kullandı.