Süleymaniye'de SİHA'ların bombaladığı araçta hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri netleşti

Süleymaniye’nin Pencwin ilçesinde dün SİHA’ların bombaladığı araçta hayatını kaybedenlerin Musul nüfusuna kayıtlı biri kadın 3 sivil oldukları açıklandı.

Süleymaniye'de SİHA'ların bombaladığı araçta hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri netleşti
Dün öğleden sonra 15.00 sularında Süleymaniye’nin Pencwin ilçesine bağlı Nalparez nahiyesi otobanında bir otomobil SİHA’larca bombalanması sonucu Toyota Corolla model araçtaki 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
 
Bugün Adli Tıp Morgunda yapılan otopsi sonucu araçta hayatını kaybedenlerin Musul nüfusuna kayıtlı Arap asıllı Hasan Ahmed, Ziyad Mustafa ve kızı Reyan Ziyad olduğu öğrenildi.  
 
Konuya ilişkin konuşan Hasan Ahmed'in kardeşi Nizar Ahmed, kardeşinin Duhok’ta Asiacell Şirketinde teknik mühendis olarak çalıştığını arkadaşı Ziyad Mustafa'nın ise Musul’da ikamet ettiğini belirterek şunları dile getirdi:
 
“Kardeşim, arkadaşı Ziyad'ın İran’da Tahran Üniversitesi tıp fakültesinde okuyan kızını karşılamak için Kürdistan Bölgesi ile Rojhılat sınırına gitmek için yola çıkmışlar. Arkadaşının kızını sınırda karşıladıktan sonra dönüş yolunda araçları bombalanmış.”
 
Süleymaniye Adli Tıp Morgu'nda tutulan Arap asıllı 3 sivilin gerekli işlemlerinin tamamlandıktan sonra Musul’da toprağa verileceği öğrenildi.
 
Rûdaw'ın edindiği bilgilere göre, her 3 sivilin de Musul'un Berzenci bölgesi nüfusuna kayıtlı olduklarını belirterek, kimlik bilgileri hakkında şunları söyledi: 
 
"Hasan Ahmed 1974 Musul dünyaya geldi. daha önce Asiacell'in Musul şubesinde mühendis olarak çalışmaktaydı. 2011 yılından beri şirketin Duhok'taki şubesinde çalışıyordu. Ailesi ile birlikte Duhok'ta ikamet ediyorlardı. Diğeri ise Hasan Ahmed'in arkadaşı Musul nüfuzuna kayıtlı Arap asıllı Ziyad Mustafa. Diğeri ise Ziyad Mustafa'nın kızı Reyan Ziyad."
 
Geçtiğimiz Çarşamba günü de Süleymaniye-Dukan yolu üzerinde SİHA’lar bir aracı bombalamış, araçtaki Sirwan Lale Serhad isimli Halepçe nüfusuna kayıtlı bir sivil yaşamını yitirmiş, bir kişi de yaralanmıştı.