Suriye Ordusu, TSK'nın askeri üs kurduğu havaalanını bombaladı

Suriye Ordusu, TSK'nın askeri üs kurduğu havaalanını bombaladı

Türkiye'nin Taftanaz askeri havaalanında üs kurması ardından Suriye rejimine ait savaş uçakları Taftanaz havaalanını bombalarken, Serakib çevresinde ise çatışmalar devam ediyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye rejim güçlerinin, Türkiye'nin birkaç saat önce üs kurduğu İdlib’deki Taftanaz Askeri Havaalanını bombaladığını belirtti.

SOHR ayrıca, Türk ordusuna ait tank, panzer ve ağır silahlardan oluşan 50 araçlık yeni bir saatler önce Suriye topraklarına geçtiğini de kaydetti.

Türkiye'nin, Serakib’de çatışmaların yoğunlaşırken üs kurması dikkatleri çekti. Rejim güçleri dün akşam beldeye baskın yaparken çete grupları da Türk gözlem noktalarındaki askerlerin desteğiyle bir kez daha beldeye girdi.

İdlib ve Halep’te bu sabah yaşanan yoğun bombardımanı takip eden SOHR, rejim ve Rus savaş uçaklarının, gece yarısından sonra İdlib köylerine, Serakib, Biniş, Sermin ve Taftanaz bölgelerine ve Halep’in güney ve batı kırsalına onlarca kez hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

Serakib’in Avis köyünü kontrol altına alan rejim güçleri, dün Serakib’deki yenilginin ardından beldeyi her taraftan kuşattı. SOHR’a göre onlarca çete kuşatma altına alındı.

Rejim güçlerine bağlı bir yetkili, İsrail’in bugünkü saldırılarının Türkiye'nin Suriye topraklarına geçişini koruma amaçlı olduğunu söylemişti.